Aktiviteiten in 2020

Terug naar menu activiteiten 2020

2020activiteiten-01

Vervolg 2020 Periode  (p2020-02)


Zaterdag, 11 januari 2020. In de afgelopen dagen heeft Connie voorgessteld om en naar Busot te rijden. Daar heeft iemand prachtige kerststallen gemaakt die je daar zou kunnen bezichtigen. Er stond een advertentie in onze Nederlandse plaatselijke krant “De Week” met het adres van deze creatieve hobby. Daarom werd besloten om vandaag naar Busot te rijden. Hans zou ons moeten rijden daar wij met onze fietsen en scooter niet naar Busot konden rijden daar de afstand ca 50 km zou zijn.

Aldus zijn we op de fiets, met onze teckel Sjaak, naar de camping van Connie en Hans gereden. Vervolgens zijn we vertrokken naar Busot. Hans had het adres ingeprogrammeerd in zijn navigatie. Maar het bleek toch moeilijk om ons doel te vinden. Busot konden we wel vinden, maar het museum was moeilijk. Uiteindelijk na wat rondrijden en vragen bij voorbijgangers lukte het. Doch het museum was gesloten. De openingstijden bleken onjuist. We hebben in het centrum van Busot koffie gedronken en daarna op een terrasje in de zon gezeten. Daar het niet te verwachten was dat het museum nog open zou gaan, reden we maar weer terug richting Benidorm. Na terugkeer zijn we bij onze vrienden blijven eten. Ze hadden heerlijke erwtensoep in de aanbieding. Na het eten zijn Trudy en ik weer in het donker terug naar onze camping gereden. De rit was erg fris en zowel Trudy als ik kregen erg koude handen. Daar we niet van te voren wisten dat het zo laat zou worden hadden we geen handschoenen bij ons. Thuis gekomen moest ik Sjaak nog uitlaten en was het snel weer bedtijd en zat de dag er weer op.


Maandag, 13 januari 2020. Vandaag zijn Connie en Hans bij ons geweest. Connie had ons via Whatsapp en Hans later telefonisch aangeboden om ons een volle reserve gasfles te lenen. In de afgelopen maand was het meerdere keren voor gekomen dat de gasfles ‘s-avonds, in het weekend of op een Spaanse feestdag leeg was.en dan werd het toch even koud in de camper. Maar in de praktijk werd de lege gasfles hier toch redelijk snel de volgende dag om gewisseld. Maar een reserve Spaanse gasfles is toch wat makkelijker en kan je de flessen zelf snel wisselen als het nodig is. Hans en Connie kwamen in de middag de reserve gasfles brengen. Het verschil in prijs was ruim 6 euro!! wat je hier meer moet betalen dan als je een fles omruilt bij een gasstation in Benidorm (18 € tegen 11,8 €). Maar wij kunnen geen gasfles mee nemen op onze fietsen of met onze scooter. Dus, moeten we wel onze gasflessen helaas op de camping omwisselen.

Vandaag zijn we boodschappen wezen doen bij Super Content en de Lidl.

De boodschappen moeten vrijwel altijd in mijn fietstassen worden vervoerd, daar trudy geen fietstassen heeft. Als we weer in Nederland zijn gaan we op zoek naar tassen voor de fiets van Trudy. Dan kunnen we de boodschappen wat meer verdelen en dat fietst wat makkelijker. Dat was het wel weer voor vandaag.

2020activiteiten-01 2020activiteiten-01 2020activiteiten-01

Busot

Een middag Busot met Connie en Hans(Klik hier voor een verwijzing naar de website van Busot)2020activiteiten-03 2020activiteiten-03

Vrijdag, 17 januari 2020.  In de afgelopen dagen heb ik hier op onze camping bij het toiletgebouw van onze camping Hugo ontmoet die ik jaren geleden al kende in de tijd dat ik lid was van de NVCB in Benidorm. Hugo zat toen in het NVCB hoofdbestuur van de NVCB en waarbij zijn vrouw Elly daar het Jeu-de-Boule organiseerde.Op dit moment is ook Hugo, net als wij, geen lid meer van de NVCB. Wij zijn geen lid meer van die vereniging nadat deze verhuisd is naar La Nucia. Daar we nu een camper hebben en geen aparte personenauto is het voor ons ondoenlijk om, in het donker met onze fietsen en/of de scooter naar het gebouw van de NVCB te rijden. Er zijn hier in Spanje weinig veilige fietspaden en de weg naar de NVCB is daarom vooral in het donker erg gevaarlijk.

Hugo en ik hebben samen in de NVCB veel mee gemaakt n veel leuke contacten gehad. Ik ben later op de dag nog nog even bij ze op bezoek geweest. Het was weer erg gezellig. Ze staan aan de andere kant van onze camping Cap Blanch op plek L18. Het weerzien was weer erg hartelijk. En we zullen elkaar zeker nog in de komende tijd vaker gaan zien.

Het weer is vandaag heerlijk. Ik heb ndaag vroeg gedoucht, waarna Trudy en ik snel boodschappen hebben gedaan bij Super Content in Albir. Onze teckel Sjaak gaat dan altijd mee en bij de supermarkt blijf ik altijd buiten bij Sjaak.

We hebben vanmiddag heerlijk relaxt in de zon kunnen zitten.

Vanavond hebben we Chilly Con Carne gegeten en die was weer heerlijk,

Daarna hebben we TV gekeken met o.a. De serie Flikken Maastricht. Zoals ik al eens eerder heb verteld, volgen we graag series op de TV.

Verder geen nieuws te melden..


Zaterdag, 18 januari 2020. Het is vandaag erg fris en de voorspellingen voor de komende week zijn slecht. Er worden lage temperaturen en veel regen en wind verwacht in deze streek. In sommige delen van Spanje wordt zelfs sneeuw verwacht. Behalve dat ik 3x daags Sjaak moet uitlaten op de boulevard, zijn we verder op de camping gebleven, Trudy heeft nog even wat geknutseld en in de zon gezeten. Maar al gauw werd het buiten voor mij te koud en ging ik verder in de camper zitten. We eten vanavond in de camper. Trudy heeft vanmorgen al heerlijke kippensoep gemaakt. Dus dat eten wordt vanavond weer heerlijk. Dat was het wel weer.


De boulevard

D’ Albir