Aktiviteiten in 2020

Terug naar menu activiteiten 2020

2020activiteiten-01

Januari/februari 2020 (p2020-04)Maandag,  27 januari 2020.

In de afgelopen periode is men hier bezig geweest met opruimen van alle troep als gevolg van de storm. Het is een flink karwei en dus nog niet afgerond. In Spanje kost dat altijd meer tijd dan in Nederland. Maar vordert  gestaag. Er ligt nu nog veel rommel op het strand. Je kan nu pas goed zien wat voor schade deze storm heeft aangericht. De doorgaande wegen zijn inmiddels vrij gemaakt. Maar overal zie je nog de sporen van deze heftige storm in deze omgeving. Achteraf hebben we hier veel geluk gehad.  In vele delen van Spanje is het nog veel erger geweest. Maar de storm is voorbij en we kijken weer vooruit.

Vlak voor de storm hadden we ons voortentje tijdig opgeruimd en dat was toen maar net op tijd.. Anders zouden we het tentje zeker hebben verloren.

Maar gisteren heb ik met hulp van onze overbuur Geert-Jan het tentje weer op gezet. Het tentje staat er nu beter bij als van te voren. Oefening baart kunst, toch? Het weer is inmiddels ook flink verbeterd, maar nog aan de frisse kant. Maar dat warmere weer komt gauw, daar ben ik zeker van.

Verder gaat het hier zijn gangetje. Afwisselend doen we boodschappen, onze was bij de wasserette en zitten we als het mogelijk is in de zon.

Gisteren zijn we weer eens wezen eten, nu bij een van de Chinese restaurants waar we jaren geleden ook al eens kwamen. Het eten was goedkoop, eenvoudig en lekker. Daar zullen wel vaker gaan komen deze periode. Trudy is op dit moment wat boodschappen gaan doen voor haarzelf en ik verblijf in de camper met Sjaak. Dat was het weer voorlopig.


Woensdag, 29 januari 2020. De maand januari is al weer bijna voorbij.  Wat gaat dat snel!! De weersverwachtingen zijn goed. In de komende periode wordt 25 graden verwacht. Gisteren zijn we naar de wasserette geweest en al de was is nu weer schoon. Nu het weer beter wordt en de zon  vaak schijnt gaat de was aan de lijn om te drogen. Gisteravond zijn we met de overbuurtjes Geert-Jan en Wendy gaan eten bij de Chinees …. D’Oro. Het was erg gezellig en leuk om elkaar wat beter te leren kennen. Geert-Jan heeft ook een verleden met de zelfde achtergrond als ik in de ICT.  We konden dan ook goed wat ervaringen uitwisselen. Altijd erg leuk.

Verder hebben we gedurende dag heerlijk in de zon gezeten. We merken nu duidelijk dat de zon wat hoger aan de hemel gaat staan, waardoor we ook op onze plek op de camping steeds meer zon gaan hebben. Een goed vooruitzicht, toch? Daar zijn we immers voor naar hier gekomen..

Vandaag gaan we weer boodschappen doen en verder houden we het rustig


Zaterdag, 1 februari 2020. Vandaag is de start van de nieuwe maand februari. Het is vandaag heerlijk weer geweest. Vanochtend heeft het nog even geregend. Maar na verloop van een paar uren knapte het op en toen de zon begon te schijnen werd het heerlijk. We hebben gedurende de hele dag heerlijk buiten kunnen zitten. We krijgen, doordat de zon nu steeds hoger gaat staan ook veel meer zon op onze plek. Ook aan de boulevard was het druk. Het was alsof het voorjaar vandaag hier is begonnen. Gisteren zijn ze op de camping druk bezig geweest om de bomen te snoeien. Bet op tijd dus. Want als het warmer wordt gaat het hier snel met het uitlopen van alle planten en bomen.

Een deel van de troep als gevolg van de laatste storm wordt al opgeruimd. Voor het grote “Hotel Kaktus” aan de boulevard  is de boel al grotendeels opgeruimd. Maar veel moet nog gedaan worden. Nu het beter weer is gaan ook veel van de kampeerders op de camping wat ondernemen. Je ziet ook veel meet fietsers op de weg. Onze buren zijn vandaag naar Finistrat wezen fietsen. Wel met elektrische ondersteuning, dat wel. Want, het is pittige rit met veel hoogteverschillen. Dus, op naar het voorjaar!!

Vandaag is het eindelijk gelukt om de ASCI-kaart uit te printen. We zijn meestal in het buitenland gedurende december wanneer de nieuwe ASCI-kaart als onderdeel van ASCI-boeken beschikbaar komt. Daarom heb ik met de NKC (de distributeur van de ACSI-boeken) afgesproken om de gegevens van deze kaart aan me te mailen als die beschikbaar komt. Aldus heb ik die via de mail binnen gekregenen nu geprint. Ik hoop maar dat die brief geaccepteerd wordt door de campings waar we straks komen op de terugweg. Verder vanavond TV gekeken, Sjaak uitgelaten en toen zat de dag er weer op.


Zondag, 2 februari 2020. Gisteren hebben wij het rustig gehouden. We zijn op de camping gebleven. Na een bewolkte morgen is de zon weer stralend door gekomen. Het was weer 20+ !! (in de zon). We hebben daarom heerlijk in de zon gezeten. Verder was er niets te melden. Alles ging hier zijn gangetje en de activiteiten beperkte zich tot eten, boodschappen doen (op zondag!!), dagelijkse klussen en verder relaxen. Goed, toch??

Vandaag was het weer nog steeds prachtig. We zijn aan het eind van de morgen naar Benidorm wezen fietsen. We hebben op de boulevard van Benidorm heerlijk wezen lunchen bij onze eetstek uit de vorige jaren,

“De Blauwe Walvis” aan de boulevard. Daarna zijn we op bezoek geweest bij onze vrienden Connie en Hans op Camping Raco in Benidorm. Het was weer een gezellig weerzien. Na lekker in de zon zitten met enige glazen Sangria vertrokken we weer richting onze camping in Albir/Altea.  


Donderdag, 6 februari 2020. De afgelopen week is rustig verlopen. Afgelopen dinsdasg zijn Hugo en Elly bij ons op de koffie geweest. Hugo en Elly kenden we uit de periode dat ik in het bestuur zat van de Computerafdeling en Hugo ad interim in het Hoofdbestuur van de NVCB zat. Elly was daar toen actief ebij diverse activiteiten daar. Het was erg gezellig om weer eens bij te praten. Hugo en Elly zijn inmiddels niet meer lid van de NVCB. Ze hebben vroeger veel keren een appartement gehuurd in Albir/Altea, maar zijn nu weer terug op een camping. Ze vinden dit toch veel gezelliger. We hebben afgesproken dat we in de komende weken bij hun op de koffie gaan.

Gisteren zijn we met Connie en Hans de bloesemtocht gaan rijden om de rijke bloesom van de amandelbomnen te gaan zien. De vorige jaren waren wij steeds te laat. Nu zijn we heel erg vroeg. Het is nu begin februari en heel erg vroeg voor de normale bloesem. Maar alle amandelbomen staan hier nu volop in bloei. Het was zwaar bewolkt met zo nu en dan wat regen. Dat was minder nu wij naar de bloesem willen kijken. Uiteindelijk kwamen we terecht in Jalon bij de Bodega en we hebben daar een paar tanks wijn gekocht. Buiten stonden stalletjes met mandarijnen en sinasappels voor weinig. Toen besloten we verder te rijden om nog wat bloesem te zien. Onderweg besloten we naar Quadelest te rijden, maar dat lukte niet. Op een moment zagen we “hier hebben zonet ook al gereden….”  Kort daarna hebben we een restaurant gevonden om een broodje te eten. Daarna weer terug richting Benidorm, naar de Carrefour en C&A, waar we wilden shoppen. Uiteindelijk zijn we nog samen gezellig gaan eten bij onze Chinees in Albir. Het was een drukke dag geweest. Jammer dat het weer niet erg mee werkte. Toen we aankwamen bij de camping hebben we met de rolstoel van Connie al onze boodschappen naar de camper gebracht.

Connie en Hans bedankt, het was een gezellige dag!! Dat gaan we zeker nog eens overdoen!!

2020activiteiten-03 2020activiteiten-03 2020activiteiten-01

Vandaag was het ruim 20 graden op de boulevard van Benidorm. Heerlijk!!

De boulevard van Benidorm, begin februari met ruim 20 graden….

Onze Bloesemtocht 4-02-2020

Het weer was wat minder, maar de Amandel bloesem was mooi!!

5 kilo’s voor 2 €…..

Even een broodje eten…

2020activiteiten-05 2020activiteiten-05