Aktiviteiten in 2020

Terug naar menu activiteiten 2020

2020activiteiten-01

Februari 2020 vervolg (p2020-05)


Maandag, 10 februari 2020. In de afgelopen dagen is veel gebeurd. Allereerst heb 2 nachten geleden geheel onverwacht een stevige Menière aanval gekregen. In de periode van 2006 tot 2008 heb ik veel last gehad van Menière. Met hulp van medicijnen is dit in augustus 2008 gelukkig gestopt. Tot 1 januari 2019 heb ik die medicijnen trouw geslikt en geen aanval meer gehad. In januari 2019 heb ik op advies van mijn huisarts besloten te stoppen met deze medicijnen. Tot nu toe heb ik daar geen negatieve effecten van gehad. Aldus ging ik er vanuit dat het “over” zou zijn. Helaas, dus niet. Twee nachten geleden werd ik in het midden van de nacht wakker door Menière verschijnselen. Ik werd erg beroerd, duizelig, misselijk en ik had het heel erg koud. Menière lijkt in feite veel op zeeziekte of wagenziekte. Je bent dan feitelijk de controle over het functioneren van je lichaam helemaal kwijt. Het erge was dat ik mijn hulpset voor Menière, die ik vroeger altijd bij me had, niet meer met me had mee genomen. Want, na 12 jaar was, noch bij mij noch bij mijn huisarts, de noodzaak hiervoor nog aanwezig. Je moet toch één keer stoppen als de verschijnselen zich niet meer voordoen, toch? De nacht doorkomen was heftig. s-Morgens heb ik Trudy medicijnen laten halen bij de plaatselijke apotheek voor het onderdrukken van het overgeven en reistabletten voor de duizeligheid. Daarna verdwenen voor een deel de verschijnselen. Maar ik was behoorlijk uitgeleefd. Immers, het kost je enorm veel energie en pas dagen later ben je weer een beetje op het oude niveau. Als ik volgende maand weer thuis ben ga ik zeker bij mijn huisarts langs om te bespreken hoe het nu verder moet. Ik ben er blijkbaar nog niet vanaf.


Verder gaat alles zijn gangetje. Doordat het weer hier sterk verbeterd is kunnen we nu bijna dagelijks in de zon zitten. Vandaag was het bijna 25 graden in de zon. Ook op de camping en buiten de camping zie je steeds meer mensen buiten lopen en zie je steeds meer zomerkleding. Het voorjaar is hier duidelijk begonnen. Zelfs ik liep vandaag in mijn korte broek en

T-shirt rond in de zon!  In de zon was het ruim 25 graden…..

Het opruimwerk hier in Albir/Altea na de laatste storm begint resultaat te hebben en alle schade en troep op het strand en boulevard verdwijnt nu snel.


Dinsdag, 11 februari 2020. Vandaag was het weer heerlijk zonnig. Vanmiddag was het op de thermometer in de zon 25 graden!! Heel wat beter dan in Nederland, waar a.s. weekend weer de volgende storm “Dennis” aan land komt. We zijn blij dat we hier zijn. We zijn vanmorgen naar de markt in Altea geweest. We zijn daar al jaren niet naar toe geweest, maar er bleek veel veranderd. De markt was veel kleiner geworden en er waren veel lege plekken op de marktplaats en erg weinig bezoekers. Nadat we fietsen hadden geparkeerd en op slot gezet, hebben we het grootste deel van de markt wel gezien. Ik heb daar  nog een paar riemen gekocht. Ze zijn daar goedkoop, maar de kwaliteit is niet erg goed. Hierdoor moet je regelmatig nieuwe exemplaren aanschaffen. Op de terugweg ging het niet helemaal goed. Door veel één-richtingsverkeer bleven we een beetje dwalen, doch na enige tijd vonden de weg naar de N332 in Altea. Hierna zijn we direct naar huis gereden langs de zee. Onderweg hebben we nog ergens koffie gedronken met appelgebak langs de boulevard van Altea. Op de camping aangekomen heb ik nog medicijnen gehaald bij de apotheek. Daarna was het genieten in de zon bij ruim 25 graden.


Zaterdag, 15 februari 2020. Afgelopen periode zijn we met Connie en Hans wezen eten bij Santorini, een Grieks restaurant in Albir. Deze keer koos ik voor een Stifado, een heerlijk Grieks stoofpotje. Dat gerecht kende ik nog van mijn zeilperiodes in Griekenland. Heerlijk!! Trudy had blijkbaar een mindere keus gemaakt. Maar we gaan ongetwijfeld nog wel eens naar deze Griek. Dan kan Trudy wat anders kiezen. Gisteren hebben we weer bij onze traditionele Chinees …. D’Oro in Albir gegeten met natuurlijk een Nasi Rames. Altijd weer heerlijk. Het leek wel of heel de camping daar was gaan eten, zo ook veel van onze onze buurtjes. Maar het eten is daar goedkoop en erg goed. Sjaak kon ook weer mee. Op de Boulevard wordt het nu ook lekker om met Sjaak daar te wandelen tijdens zijn uitlaat. Al heeft Sjaak tijdens de uitlaat van 15.00 uur weinig zin. Hij ligt dan graag in de zon te slapen. Onze buurtjes, Ivonne en Leo hebben er weer een achterkleinkind bij.  Ze gaan daarom nu eind februari weer terug naar huis.

Ervaring leert dat het in maart het veelal een ware exodus wordt.

Wij gaan pas medio maart terug naar Nederland, of we gaan nog een paar weken naar het zuiden. Maar dat weten we nog niet zeker. Gisteravond was onze gasfles weer eens leeg. Al doen we met een gasfles nu wel merkbaar langer nu het minder koud wordt. Ik heb nu de reserve gasfles van Hans aangesloten. Het lijkt wel of daar meer gas in zit. We zien wel.  Verder is er weinig gebeurd. Tot de volgende keer.


Zondag, 16 februari 2020. Vannacht had Trudy het te kwaad met haar longen. Ik was in de afgelopen dagen wat verkouden en heb waarschijnlijk haar aangestoken. Ze had het erg benauwd. Vanochtend was het, tijdens de uitlaat van Sjaak, bewolkt en fris, met een koud windje vanuit zee. Om 11.00 uur hadden we afgesproken bij het koffiedrinken aanwezig te zijn. Leo, onze buurmaam, had gevraagd of we ook wilden komen. Maar het was door het bewolkte weer niet aangenaam om buiten te zitten. De buren hadden wat tafels op ons straatje klaargezet met koffie en wat versnaperingen. Na verloop van tijd kreeg Trudy het koud en is ze opgestapt. Ik ben nog even blijven zitten en het was erg gezellig.

Toen ik het ook koud kreeg ben ik ook terug naar de camper gelopen.

Vanmiddag moet het beter worden en komt volgens de weersverwachtingen de zon er bij.


Dinsdag, 18 februari 2020. Het is net als gisteren bewolkt met op zee veel zeemist. Zodoende voelt het kil aan voel je zo nu en dan een spatje vocht naar beneden komen. Het ziet er wat somber uit, terwijl er op de boulevard een klein fris windje vanuit zee staat. Maar gisteren was het ongeveer het zelfde weer om deze tijd en toen knapte het in de loop van de middag nog wat op en kwam de zon er door.  Het is nu 10.15 uur en we zitten in de camper TV te kijken naar “Koffietijd”. Sjaak is al uit geweest en Trudy is net weer terug van het douchen. We zijn allemaal weer schoon. We weten nog niet wat we vandaag gaan doen. Maar, er moeten ongetwijfeld boodschappen worden gedaan. Je kan steeds minder de restanten van de laatste storm aan de boulevard zien. Het gaat niet snel, maar gestaag. Stukken van het strand zijn al weer in de oude staat hersteld. Alleen de beschadigingen aan de kustverdediging en de kustweg moeten nog worden aangepakt.  Ik hoop dat het weer wat opknapt, waardoor kan ik vanmiddag een rondje gaan fietsen.

Het is op dit moment 14.00 uur en de zon is niet terug gekomen. Het ziet er naar uit dat het vandaag geen zonnige dag  meer gaat worden. .Jammer, maar het is niet anders.. Verder is het erg fris geworden en wordt het vandaag voor ons verder in de camper blijven. We hebben de boodschappen maar tot morgen uitgesteld. Tot de volgende keer.


2020activiteiten-04 2020activiteiten-04 2020activiteiten-01

De kust van Albir naar Calpe

Leuke winkels en terrasjes aan de boulevard

De “droge rivier” voor de afvoer het overtollige water naar zee bij hevige regen

Ze zijn van de gemeente Altea nu bezig met het opruimen en ze maken vorderingen!

De zeemist maakte het in de afgelopen dagen erg fris….!

Je kon vanaf het strand Calpe vanaf Altea niet meer zien liggen.

De werkzaamheden vorderen gestaag

Vrijdag, 21 februari 2020. Vanmorgen was het heet erg koud! Trudy was het eerste uit bed en had snel de verwarming aan gedaan. Toen ik Sjaak uit liet, want dat is de dagelijkse procedure. Kwam de zon net boven de kim en voelde je de warmte al. Maar buiten was alles koud en nat van de condens. Ook de stoep van de boulevard was nat. Kortom, ik was blij dat ik mijn winterjack aan had. Het was buiten maar 5 graden, maar het was een wolkenloze lucht en het beloofde een mooie dag te worden. Onze geplande taak voor vandaag was boodschappen doen bij de Lidl. Sjaak ging weer mee en dat betekende dat ik buiten bleef om op Sjaak te passen. Het begon al gauw behoorlijk warm te worden en Sjaak begon al na korte tijd te hijgen met zijn tong buiten boord. Ik ben toen maar voor hem gaan staan om de zon bij hem weg te houden. Dat hielp. Op de terugweg reed Trudy weer voorop. Daar het even duurde voordat ik aan het verkeer kon deelnemen door het drukke verkeer, was Trudy  bij mijn vertrek al buiten zicht. Het duurde totdat ik bij de zee arriveerde dat ik haar weer ingehaald had. Verder was het aan de boulevard koud door een zeer koude wind vanuit zee. Maar op de camping, uit de wind, was het lekker in de zon zitten. De volgende week vertrekken onze buurtjes en onze overburen. Vanavond gaan we met onze vrienden Connie en Hans eten bij de Japanner en morgen met Gert-Jan en Wendy, eten we we met onze overburen.  Tot de volgende keer.Zaterdag, 22 februari 2010. Het leven van ons in Spanje lijkt nu  te bestaan uit boodschappen doen en in de zon zitten en eten. Maar naast deze activiteiten worden natuurlijk de dagelijkse klussen gedaan, bezoekjes aan vrienden op de camping, koffie gedronken en met Sjaak langs de boulevard gelopen. Vooral Sjaak heeft het dan erg naar de zin en heeft een hoop te snuffelen en te blaffen. Voor mij geeft dat ook wat lichaambeweging, doch Sjaak loopt niet graag lang en neemt veel tijd voor het snuffelen.

De rommel op hrt strand is nu voor het grootste deel wel geruimd, maar er ligt hier en daar nog voldoende  en ook dat is voor Sjaak erg interessant!

Vanavond zijn we met Wendy en Gert-Jan bij Tutti Quanti wezen eten. Het werd dit keer voor iedereen een Pizza. Altijd lekker!!

2020activiteiten-06 2020activiteiten-06