Aktiviteiten in 2020

Terug naar menu activiteiten 2020

2020activiteiten-01

Verslagen van de maand maart 2020 (p2020-07)


Maandag, 2 maart 2020.  De maand maart is begonnen. In deze maand gaan we weer naar huis. Er is immers een tijd van komen en een tijd van gaan. Het is allemaal wel weer snel gegaan. Het lijkt wel of leuke dingen steeds sneller voorbij gaan. Zou dat komen doordat je ouder wordt?

Gisteren zijn we met onze vrienden Anneke en Kees wezen eten in Rstaurant Everest.Wij waren daar nog niet geweest, maar het eten was goed. Ik koos net als Trudy als voorgerecht voor een Kip-salade, als mijn hoofdmenu Dorada (vis) en vervolgens ijs toe. De Dorada viel mij tegen door de vele, vele graten. Ik zou daar een volgende keer niet meer voor kiezen. Maar eens moet je toch iets proberen, toch? Ook Anneke had mijn keuze voor een Dorada gevolgd en was ook niet erg tevreden. Trudy een Kees hadden blijkbaar wel een goede keuze gemaakt.  De maaltijd was eenvoudig en werd netjes geserveerd.

De rest van de dag was rustig verlopen. Trudy heeft gisteren nog een was gedraaid bij de wasserette. En vandaag met de zon en de wind kon de was snel drogen.

In de loop van vandaag nam de wind echter snel toe en tegen 18.00 uur was het bijna storm. We hebben toen even de schotel ingedraaid om problemen te voorkomen. Verder begon het later ook nog flink te regenen en moesten de fietsen snel de voortent in.

Rond 14.00 uur was de temperatuur 25+ graden!! Niet slecht dus.

Vanavond  blijven we in de camper eten en Trudy is nu druk bezig met het koken. Dat was het wel weer.


Dinsdag, 3 maart 2020. Het begin van de dag begon bewolkt en fris. Het duurde tot in de middag voordat het echt zonnig werd. Toen was het dan ook ruim 25 graden in de zon!! Vanmorgen zijn we naar de Nederlandse winkel (Content) en de Lidl geweest. Toen ik van de camper weg wilde rijden merkte de overbuurtjes op dat ik iets in mijn voorband van mijn fiets zat.  Het leek een punaise..Ik had er gisteravond nog op gereden  Daar de band blijkbaar niet gedurende de nacht was leeg gelopen, besloten we de rit naar Content en Lidl toch samen te doen. Bij de Content aangekomen bleek de band nog steeds hard. Ook toen we later bij de Lidl aankwamen wagroep hier op Cap Blanches de band nog steeds hard. Nadat we na enige tijd weer terug naar de camping reden werd ik ik toch wel wat ongerust, maar alles ging goed.

In de middag deed ik op de camping nog een controle en de band was nu wel wat minder hard, maar nog steeds voldoende om er op te rijden. Na het avondeten heb ik eerst de plek van de punaise gemarkeerd met een viltstift en vervolgens de punaise er uitgehaald. Toen hoorde ik de band duidelijk leeg lopen. Blijkbaar sloot de punaise het gaatje goed af. Ik besloot morgen de band te plakken als ik voldoende licht heb, waarna ik de fiets in de voortent heb gezet. Met de markering is de band morgen waarschijnlijk snel te repareren  Vanavond heb ik de fiets van Trudy gebruikt voor de afwas en het legen van de WC-tank.

Daarna hebben we TV gekeken. Morgen zien we wel verder.


Woensdag, 4 maart 2020. Vandaag heb ik de band van mijn fiets trachten te maken  In eerste instantie leek dit te lukken. Na mijn plakactie van de voorband  bleef de band hard. Ik kreeg hulp van Jaap, onze buurman, die een goede hoge-druk-fietspomp aan mij leende. Na een paar uur was de band nog steeds hard, maar toen wij vanavond naar de Chinees wilde om daar te gaan eten was de band weer leeg….. Grrr!. Morgen maar een nieuwe poging wagen. Het is niet anders.

Vanmiddag waren we door Renee, een van onze buren, uitgenodigd om met alle buren van onze Nederlandse straat op de camping een borreltje te drinken. Renee zorgde voor de hapjes. Alle Nederlanders in onze straat waren uitgenodigd. Wij stonden juist op het punt om te gaan “Blokeren”. Ter verklaring: Blokeren is ons dagelijkse boreluurtje om 17.00 uur. Ik heb daarop onze reeds gevulde glaasjes opgehaald en we zijn toen aangeschoven bij onze gezellige groep. We hebben daar veel geleerd over de gang van zake binnen de Nederlanders gedurende de afgelopen jaren op Cap Blanche. Het leek net de serie van de TV als “Coronation Street” uit de jaren 1960 - 1970. Een echte Soap…. We hebben wat af gelachen!

Zoals ik al eerder meldde dat ik een lekke band had, heb ik door die lekke band naar de Chinees moeten lopen terwijl Trudy op haar vouwfiets naast me reed. Het was gelukkig niet erg ver. We hebben daar vervolgens een heerlijk menu gekozen.

Na thuiskomst hebben relaxt TV gekeken (Ladies Night). Dat was het wel weer.


Donderdag, 5 maart 2020. Ik vroeg vandaag wanneer we denken terug naar Nederland te gaan. Ik had midden maart in mijn gedachte, maar Trudy gaf aan nog geen zin te hebben om daar over te denken….. Het weer wordt nu steeds beter en dat maakt dat ze niet naar het koude, natte en stormachtige Nederland wil. Het weer is daar erg slecht. We zullen zien.

Ik heb vanmorgen een nieuwe poging gedaan om mijn band te plakken. In eerste instantie kon ik geen gaatje vinden nadat ik de binnenband er uit had gehaald. Terwijl ik toch merkte dat de band langzaam leeg liep. Ik heb toen even de hulp van Roelof , een van onze buurtjes, ingeschakeld, maar die kon ook niets vinden. Uiteindelijk hebben we nog eens de binnenband flink op gepompt en toen bleek dat de plakker van gisteren toch niet goed vast zat en er nu werd afgeblazen toen de binnenband onder druk stond. De plakker was er een waarop vanaf de fabriek vooraf al een soort plaklaag was aangebracht. Die plaklaag hechte blijkbaar niet meer door veroudering en kwam na verloop van tijd weer los.

Ik heb nu de bandenplak zowel op de band als op de plakker aangebracht en de plakker na drogen op binnenband aangebracht. Daarna heb ik nog even een test uitgevoerd en toen de gerepareerde binnenband weer terug gestopt. Uiteindelijk bleef de band nu wel hard en aan het eind van de middag bleef de band nog steeds hard.  Dus, de klus was nu gelukkig wel geklaard.

Vanmiddag heb ik, zoals beloofd, de BBQ te voorschijn gehaald. Daar bleek een probleem met de drukverdeler van de BBQ te zijn, die niet paste op onze Spaanse gasfles.Ik heb nog in Albir gezocht naar een goede drukverdeler, maar die bleek hier niet te koop te zijn. Renee leende mij zolang een oud exemplaar waarna het geheel weer werkte. Dus zondag kunnen we de BBQ gebruiken. Nu nog zorgen voor vlees.. Maar dat doen we morgen.


Zaterdag, 7 maart 2020. Vanmorgen boodschappen gedaan voor de BBQ van morgen. Nu maar hopen dat het morgen goed weer is. Er is afgesproken dat ieder voor zich dat vlees mee neemt dat men zelf graag lust.

Tijdens de BBQ mag ieder pakken wat hij graag eens zou willen proberen.

Hiernaast worden door vrijwillegers diverse salades en sauzen gemaakt.

Het weer begon vandaag met bewolking, maar naar mate het later werd de lucht blauw met zo nu en dan een wolkje. Kortom, het werd prachtig weer met een fris windje. Gisteravond viel 220V plots uit. Later bleek dat wij de boosdoener waren. De kabel van de oplader van mijn eBike gaf storing. Later bleek het plastic van de oude stekker kapot te zijn. Morgen ga ik een nieuwe stekker halen bij de Chinees hier in Albir. Dat was het wel weer

2020activiteiten-01 2020activiteiten-01 2020activiteiten-01


Het opruimen van het strand in Albir gaat voort….

Calpe in de verte te zien

Het prachtige uitzicht

Zondag, 8 maart 2020. Vandaag is de dag van de BBQ.  Na het ontbijt, douchen was het eerst zonnen. Het werd weer een prachtige dag. Gisteren waren al  de boodschappen gedaan. Trudy was vandaag flink bezig met de els e we de taidingen van ons deel van de BBQ. In de loop van de middag werden de tafels en de combinatiebanken kjlaar gezet.  Ik had mijn kleine

CADAC gas BBQ met lavastenen in stelling gebracht. Ook anderen hadden hun  BBQ nu klaar gezet en uiteindelijk was ieder hier mee bezig. Er was ruim voldoende van alles aanwezig en het werd erg gezellig.

Ik had mijn kleine CADAC gas-BBQ  al ruim van te voren aan gezet om de bijbehorende Lavastenen aan het gloeien te krijgen en alles werkte prima. Renee had zijn grote CADAC in gebruik en een grote paëlla pan. Het rook allemaal heerlijk! Het werd echt smullen. Ik vindt dit prachtig en geeft de mogelijkheid om ook anderen te leren kennen. Verder zeggen de foto’s genoegOnze BBQ op 8 maart 2020 op Camping Cap Blanch

Dinsdag, 10 maart 2020. Weer een zonnige dag vandaag. Al staat er vroeg al een klein fris windje. Ik lees op deze vakantie relatief veel. Ik heb al bijna vier boeken gelezen, waaronder een paar erg “dikke pillen”. Ik heb de meeste gelezen boeken aan een van de mede kampeerders weg gegeven. Het waren overigens meestal thrillers.

Vanmorgen zijn we samen boodschappen gaan doen en er bleken achteraf toch weer een paar spullen vergeten te zijn. Maar we zitten relatief vlakbij de supermarkten in de omgeving en we kunnen onze boodschappen makkelijk aanvullen.als dat nodig is.

Vanmiddag veel in de zon gezeten en met Sjaak op de boulevard gelopen. Maar Sjaak wilde niet erg. Hij is nu al ruim 12 jaar en heeft staar aan zijn linker oog. Maar hij wordt ondanks dat actief als er andere kleine hondjes in de buurt zijn. Grote honden moet hij niet en dan volgt er altijd een blafconcert

Aan het strand hier in Albir wordt hard gewerkt om het voor de opening van het zomerseizoen, medio april, gereed te hebben.  Het strand ziet er hier al weer goed uit. Maar er is nog veel werk te doen. Verder heb ik de kabel gerepareerd waarmee we zondag een elektra storing op de camping hebben veroorzaakt.

Ik heb vandaag ook nog onze vrienden Anneke, en Kees gesproken. Ze hadden ons al eerder aangeboden om eens samen naar Calpe te gaan om daar vis te gaan eten bij de visafslag. Jaren geleden toen we nog een caravan hadden deden we dat ook In die fase van ons verblijf hier in Spanje hadden we ook de beschikking over een personenauto en die hebben we hier nodig  om bij de visafslag in Calpe te komen. We hebben nu afgesproken om donderdag met ze mee te rijden  naar visafslag van Calpe.

Dat was het weer voor vandaag.


Donderdag, 12 maart 2020. Vandaag zijn we met Anneke en Kees naar de visafslag van Calpe geweest in de Saab cabiolet van Kees. Anneke reed, daar Kees om medische redenen voorlopig niet mag rijden. Voor ons was het eerste keer dat we in zo een auto hebben gereden. En, het was fantastisch! Verder was de tong weer overheerlijk. Het was helemaal zoals we het vooraf ons hadden voorgesteld. Het was een flink exemplaar met frites en groenten. Zeker voor herhaling vatbaar! Op de terugweg zijn we nog even wezen kijken in een Grieks Orthodoxe kerk met prachtige gouden daken langs de N332 op weg naar Altea. We waren daar al heel vaak langs gereden, maar hadden het nog nooit van dichtbij gezien. Gelukkig was het kerkje open en we konden de kerk nu ook van binnen zien.  Het was heel indrukwekkend met al die kerkelijke muurschilderingen en prachtige iconen (zie foto’s). Verder hebben we, toen we weer op de camping waren, nog even buiten gezeten tot het te koud werd. Ik heb me nog opgegeven voor de paëlja van morgen. Trudy gaat niet mee. Die lust geen kleine beestjes.2020activiteiten-08 2020activiteiten-08